Gezocht: Avanti

Gezocht: Avanti

Ik ben op zoek naar een auto, ontwerpen door de grootmeester Raymond Loewy. Deze man heeft zoveel ontworpen, van alledaagse gebruiksgoederen tot treinen, dat hij een grote invloed heeft gehad op ons leven. Ik ben een groot fan van de man en alle auto’s die hij ontworpen heeft ben ik het meest weg van de Avanti.

Tot nog toe heb ik van alles gereden, vooral Saab, Maserati en Alfa Romeo. Nu ben ik toe aan iets nieuws en komt de Avanti weer in mij op. Ik ben geen plaatwerker dus het is wel tof dat deze auto van polyester is gemaakt. Alle andere werkzaamheden zijn wel aan mij besteed, het meeste onderhoud kan ik zelf. Sleutelen is leuk en je leert de auto goed kennen maar ik wil ook rijden! Wat ik zoek is dus een goed rijdende in technisch goede verkerende Avanti. Concours staat is zeker niet nodig. Natuurlijk is een Studebaker Avanti het originele ontwerp van Raymond Loewy maar de Avanti II is ook mooi.

Wat ik in de handel vind bevalt me niet. Er is dan geen historie bekend. Zelf naar Amerika reizen om er een te importeren is nu ook geen optie.

Dus, concreet gezocht: Een goede Avanti I of II van een eigenaar die me kan vertellen over de jaren dat hij de auto in bezit had.

 

Kodjo Kouwenhoven
kodjo.kouwenhoven@gmail.com
Mobiel: 06-15245348