Te koop: Avanti II, 1971

Te koop: Avanti II, 1971

PK: 270
Cilinder inhoud: 5.735
Miles stand: 56.261
Remmen: trommel

Studebaker Avanti II, jaar 1971. Kleur aubergine (dark maroon) gecombineerd met een beige kunstlederen interieur en beige tapijt. Deze prachtige Avanti II werd nieuw verkocht in de VS, in 1997 werd de auto geïmporteerd in Nederland.

Vanaf nieuw heeft de auto slechts 56.261 Miles gereden; deze Avanti II verkeert in een originele staat! De Studebaker Avanti is ontworpen door het ontwerpteam van de wereldberoemde industriële ontwerper Raymond Loewy. De auto werd in 1962 aan het publiek voorgesteld. De toen ultramoderne carrosserie werd vervaardigd van glasvezelversterkt polyester.

De Studebaker Avanti werd op de markt gebracht als ‘America’s only only-passenger high-performance personal car.’ De Avanti werd gebouwd tot december 1963 toen de fabriek in Studebaker South Bend (Indiana, VS) werd gesloten. De Avanti-naam, de gereedschappen/ mallen en de South Bend-fabriek werden verkocht aan twee lokale Studebaker-dealers, Nate Altman en Leo Newman, die de Avanti, nu Avanti II genoemd, voortzetten.

De gepresenteerde Avanti II heeft een 5.4 liter, 273 pk sterke Chevrolet Corvette V8-motor die gekoppeld is aan een automatische versnellingsbak die de achterwielen aandrijft. Deze prachtige en zelden geziene automobiel toont alle originele details. Dit is een originele Avanti II in prachtige conditie!

Vragen? Neem contact op met Dennis Dekker – Tel. 06 30 03 97 10