SPCN

De club voor alle Studebakers en alle Packards

SPCN is een club voor eigenaren en liefhebbers van alle Studebaker en Packard automobielen; personenauto’s, commerciële en militaire voertuigen. Ook voertuigen die met Studebaker of Packard componenten zijn opgebouwd zoals bijv. V 8 motoren in de Hudson en Nash (1955 1956) Evenals merken die op een of andere wijze onderdeel hebben uitgemaakt van het Studebaker en / of Packard historie zoals bijv. Pierce Arrow en Rockne. Tevens staan wij open voor de andere kleinere USA merken zoals Kaiser- Frazer, Willys en AMC.

Activiteiten

Jaarlijks organiseren leden van de club een aantal ritten door de mooiste delen van Nederland. Dit jaar rijden we op 2 april vanuit Bleiswijk een rit door Zuid Holland. In mei rijden we naar de Europese Studebaker Meet in Zwitserland, en in juni naar de Europese Packard meeting in Duitsland. Op Vaderdag, 18 juni, zoeken we de omgeving van Rotterdam op. Na de zomervakantie rijden we op 27 augustus een rit in de kop van Overijssel. Op 9 september vieren we de International Drive Your Studebaker Day in de omgeving van Nijmegen. Stuk voor stuk prachtige ritten waarbij het ontmoeten van elkaar en het genieten van elkaars auto’s een belangrijk onderdeel is.

The Corporation

Het clubblad The Corporation verschijnt vier keer per jaar. De onderwerpen die in het clubblad aan de orde komen worden mede geschreven door de leden. Uiteraard hebben de onderwerpen die onze leden aanreiken de hoogste prioriteit. Ons motto luidt dan ook steevast:
“voor leden door leden”.

Geschiedenis van The Corporation

De club

De Studebaker-Packard Club Nederland, afgekort SPCN, is opgericht op 29 Mei 1999. De club is een Overseas Region van The Packard Club en een Overseas Chapter van de Studebaker Drivers Club (SDC).

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter Marius Brouwer (voorzitter@spcn.nl)
Secretaris Kees Jongenburger (secretaris@spcn.nl)
Penningmeester Herman Blaak (penningmeester@spcn.nl)
Ritten coördinator Kees Jongenburger (evenementen@spcn.nl)
Internationale contacten Paul Dammes (p.dammes@kpnplanet.nl)
Redacteur “The Corporation“ Arie Klaver (redactie@spcn.nl)

 

Zo worden ze niet meer gemaakt
Jubileumboek twintig jaar SPCN, de eerste tien jaar

Het lidmaatschap :
De jaarlijkse contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 55,– en loopt van 1 Januari tot 31 December van het kalenderjaar.