EventsProgramma 2018

3 juni 2018 Veluwe rit van de A.A.C. in de omgeving van Apeldoorn

 

 

 

 

 

Op 3 juni is de SPCN uitgenodigd om de A.A.C. rit in de omgeving van Apeldoorn mee te rijden. De €10,- deelnamekosten worden voor de meerijdende leden door de SPCN betaald.

 

 

 

6 – 9 juni 2018 Europese Studebaker meeting in Zweden

 

 

 

 

Download de uitnodiging

 

De Studebakerklubben Sweden verwelkomt u graag in Kungälv en Hotel Fars Hatt

6 – 10 juni 2018.

VOORLOPIG PROGRAMMA

Woensdag 6 juni

Aankomst in Hotel Fars Hatt in Kungälv, ten noorden van Göteborg. Maaltijden zijn deze dag niet inbegrepen.

Om 20:00 uur bieden we een welkomstdrankje aan en geven u informatie over het programma van de meeting

Donderdag 7 juni

“Kofferbak verkoop markt” en ontmoeting met elkaar tussen de auto’s. Hierna rijden we naar Koön en het Marstrands Havshotell waar we de lunch gebruiken en koffie drinken. Het eten en water zijn inbegrepen, andere drankjes zullen zelf moeten worden afgerekend. Hierna nemen we de passagiersveerboot naar Marstrand voor een stadsrondleiding. Aansluitend is er gelegenheid om Carlstens Fort te bezoeken of over het eiland te slenteren. In de middag en avond is er gelegenheid om andere klassieke auto’s te bewonderen onder het Bohus Fort. Het diner is niet inbegrepen.

Vrijdag 8 juni

We laten de auto’s bij het hotel en nemen de bus naar het op Hisingen gelegen Volvo Museum waar we een rondleiding krijgen. Hierna brengt de bus ons naar het centrum van Göteborg waar we wat rond kunnen kijken. De lunch is niet inbegrepen.

We eindigen de dag met een Paddan boottocht in de grachten en kanalen voor dat de bus ons weer terugbrengt naar het hotel. Terug in het hotel wordt ons een aperitief aangeboden waarna we kunnen genieten van een heerlijk barbecue buffet. De drankjes zijn niet inbegrepen. Tijdens het diner worden er loten verkocht. Aangezien honden op deze dagtocht niet mee kunnen wordt er tegen betaling voor een hondenoppas gezorgd.

 

Zaterdag  9 juni

Een rondrit over de secundaire wegen naar de brug naar Tjörn. Nadat we vanuit onze auto’s hebben genoten van de natuur stoppen we bij de Stenungsbaden Yacht Club. Hier gebruiken we de lunch en nodigen we het publiek uit om onze prachtige auto’s te bezichtigen.

De terugreis kan individueel of in groepsverband worden gereden. Terug in het hotel houdt de Studebakerklubben Sweden haar jaarvergadering waarna de dag wordt besloten met een glas mousserende wijn en een driegangendiner waarbij twee glazen wijn of bier worden geserveerd.

Zondag 10 juni

Na het ontbijt checken we uit, zwaaien we onze oude en nieuwe vrienden uit en vertrekken naar huis.

Aanmeldingsprijs: Volwassenen: 2025 SEK (circa €210)  Kinderen 0-6 jaar: 635 SEK (circa €65)  Kinderen 6-12 jaar: 1340 SEK (circa €140)

 

LOGIES

Hotel Fars Hatt

Het hotel dient u zelf te boeken op hun website  en om de korting te krijgen moet u het hotel contacten via e-mail: info@farshatt.se of bel +46 303–10970 . Geef “STUDE” als code wanneer u boekt om de groepskorting te krijgen.

Check-in vanaf 13:00.

Prijs per nacht inclusief ontbijt:

Tweepersoonskamer 1190 SEK (circa €125)

Eenpersoonskamer 900 SEK (circa €92)

Er zijn maar een paar kamers waar huisdieren zijn toegestaan dus boek bijtijds als u daar behoefte aan heeft.

Kongelf Guesthouse and Camping (500 m van Hotel Fars Hatt)

U dient het guesthouse zelf te boeken via hun website of bel +46 303–18900.

 

Nordiska Folkhögskolan Bed and Breakfast (3 km van Hotel Fars Hatt)

U dient de B&B zelf te boeken via https://www.booking.com (zoek op Nordiska Folkhögskolan Bed and Breakfast) of bel +46 303–206200.

LET OP:

Woensdag 6 juni is Zwedens Nationale Dag, die in Kungälv gevierd zal worden bij het Bohus Fort. Dit betekent dat er veel verkeer op de wegen om het hotel zal zijn. Wees dus voorzichtig.

Als u dat leuk vindt kunt u komen in kleding passend bij de tijd van uw auto – very nice!

Zorg voor kleding die bij het weer past. De activiteiten zijn vooral buiten dus houd rekening met regen.

Als u om wat voor reden dan ook niet de hele bijeenkomst kan bezoeken, neem dat contact op met Agneta or Jan (zie hieronder).

MELDT U niet later dan 31 maart 2018 online aan op www.studebakerklubben.se of per telefoon bij Agneta or Jan (zie hieronder).

BETALING niet later dan 27 April 2018 bij

Bank: ICA Banken

Account owner: Jan Wikström

IBAN: SE8192700000092726890180

SWIFT/BIC: IBCASES1

Vergeet niet bij uw betaling uw voor- en achternaam te vermelden.

U bent van harte welkom!

Kontakt informatie:

Jan Wikström          Tel: +46 705–725315          email: jwikstro@hotmail.com

Agneta Engström    Tel: +46 730–382926          email: agneta_engstrom@yahoo.se

 

 

16 juni 2018 Vaderdagrit omgeving Rotterdam (let op: datum is gewijzigd)

Progamma vaderdagrit zaterdag 16 juni 2018.

 

Vanaf s’ morgens 10.15 u is onze oldtimerloods open en ontvangen we iedereen onder het genot van een kop koffie of thee met koek erbij.

Wij starten met de rit om 11.00 uur.

De (voorlopige uitgezette) rit gaat over de grootste ophaalbrug van Europa langs de grote waterkering in de Nieuwe Waterweg en zien we neer vanaf een hooggelegen punt en vanuit onze auto op de veerpont vanaf Hoek van Holland naar Engeland.

 

Heeft U interesse meld U zich dan voor 12 juni aan.

 

 

Route naar oldtimerloods van APOLLO

Smirnoffweg 38 ROTTERDAM

 

Ga via de ring Rotterdam naar A15 en neem afslag 18 en blijf havennummer 2250 volgen.
Bij eerste stoplicht rechts havennummer 2250 volgen.
Na ± 500m slaat U linksaf havennummer 2350 de Smirnoffweg in.
Na ± 500 m ziet U rechts met grote letters Eimskip staan op loods nummer 40/44.

In de weekends kunt U voor deze loods achter de vangrails parkeren en vindt U aansluitend rechts onze loods op nummer 38.

 

 

Lieve A .Lageweg.

 

 

 

8 september 2018 IDYSD (International Drive Your Studebaker Day)

 

 

 

De  IDYSD is een jaarlijks terugkerend event waarbij wereldwijd zo veel mogelijk Studebakers de weg op gaan. Dit jaar rijden we die in het groene hart van midden Holland. Verdere informatie over invulling voor 2018 in Nederland volgt.

 

29 september 2018 Klaverrit vanuit Berkhout Noord Holland

 

 

 

 

Zaterdag 29 september “klaver-rit”

Download de info

Op zaterdag 29 september hebben we de laatste rit van dit seizoen. Deze tocht gaat door een gedeelte van Noord-Holland. In deze provincie bevinden zich ongeveer zeventig droogmakerijen waarvan de meeste in de zeventiende eeuw door middel van windmolens zijn drooggemalen.

De bekendste zijn wel; Beemster, Schermer, Purmer en de Wormer. Zo is de Schermer tussen 1633 en 1635 door tweeënvijftig windmolens drooggemalen. Van deze tweeënvijftig molens zijn er nog elf overgebleven, veel van deze molens zijn gesloopt toen hun taak werd overgenomen door de drie elektrische gemalen Emma, Wilhelmina en Juliana. Tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer ligt Schermerhorn, de geboorteplaats van onze redacteur van The Corporation, Arie Klaver.

Om half twaalf worden jullie verwacht in Schermerhorn in café ‘s Lands Welvaren, beroemd om z’n zelfgemaakte appeltaart. Na de koffie gaan we beginnen met onze tocht door het prachtige vlakke land met z’n weidse uitzichten. Deze toertocht wordt nog met behulp van buurman Boudewijn gemaakt, zodat de uiteindelijke route nog niet helemaal bekend is.

 

 

 

 

20 oktober 2018 Sleuteldag door Sander van The Classic Way in Hilversum

Verder informatie volgt nog

The Classic Way