EventsProgramma 2018

8 september 2018 IDYSD (International Drive Your Studebaker Day)

 

Download de uitnodiging


Zaterdag 8 september zullen we weer de jaarlijkse rit ter gelegenheid van de International Drive Your Studebaker Day rijden.

Het doel van dit evenement is om wereldwijd zoveel mogelijk Studebakers op de weg te krijgen en op die manier deze prachtige klassiekers op een positieve manier onder de aandacht van het publiek te brengen. Uiteraard zijn ook de andere merken van harte welkom om deze dag met ons te vieren.

Dit jaar starten we in restaurant Cronesteyn aan de rand van Leiden. (Vlietweg 2 2323 LB  Leiden)We verzamelen om 11:00 met een gezamenlijke kop koffie waarna we omstreeks 11:30 uur de rit door het prachtige groene hart aanvangen. Via de Hoge Rijndijk rijden we langs de Heineken Brouwerij naar Hazerswoude-Rijndijk waar we over het bruggetje de Oude Rijn oversteken naar Koudekerk aan de Rijn. We rijden over de binnenwegen naar Alphen, Hazerswoude-Dorp en Boskoop om via de Hefbrug de Gouwe over te steken. Tussen de boomkwekerijen van Boskoop door rijden we langs Reeuwijk-Dorp en Tempel naar Zwammerdam om vervolgens in Aarlanderveen aan te landen voor een rondleiding door molen 4 van ‘s werelds enige werkende  molenviergang en een eenvoudige broodmaaltijd.

Na de lunch vervolgen we onze weg in de richting van Nieuwkoop, Noorden en de Woerdense Verlaat. Langs de Kromme Mijdrecht rijdend passeren we de Hoef en komen we bij de Amstel terecht die we volgen langs Vrouwenakker tot aan de Kattenbrug bij Nieuwveen. Via Bilderdam, Leimuiden en Rijnsaterwoude rijden we tenslotte naar Alphen aan den Rijn.

We eindigen bij de nieuwe werkplaats van de Secretaris die we om een uur of vijf, samen met andere genodigden, zullen inwijden met een hapje en een drankje.

De Routebeschrijving is volgens het Bol-Pijl systeem ondersteund met kaarten. We willen u allemaal van harte uitnodigen om deze rit met ons te rijden. U kunt u aanmelden bij Piet Nicola (piet@nicola.nl) of Kees Jongenburger (k.jongenburger@planet.nl)

 

29 september 2018 Klaverrit vanuit Berkhout Noord Holland

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 september “klaver-rit”

Download de info

Op zaterdag 29 september hebben we de laatste rit van dit seizoen. Deze tocht gaat door een gedeelte van Noord-Holland. In deze provincie bevinden zich ongeveer zeventig droogmakerijen waarvan de meeste in de zeventiende eeuw door middel van windmolens zijn drooggemalen.

De bekendste zijn wel; Beemster, Schermer, Purmer en de Wormer. Zo is de Schermer tussen 1633 en 1635 door tweeënvijftig windmolens drooggemalen. Van deze tweeënvijftig molens zijn er nog elf overgebleven, veel van deze molens zijn gesloopt toen hun taak werd overgenomen door de drie elektrische gemalen Emma, Wilhelmina en Juliana. Tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer ligt Schermerhorn, de geboorteplaats van onze redacteur van The Corporation, Arie Klaver.

Om half twaalf worden jullie verwacht in Schermerhorn in café ‘s Lands Welvaren, beroemd om z’n zelfgemaakte appeltaart. Na de koffie gaan we beginnen met onze tocht door het prachtige vlakke land met z’n weidse uitzichten. Deze toertocht wordt nog met behulp van buurman Boudewijn gemaakt, zodat de uiteindelijke route nog niet helemaal bekend is.

 

 

 

 

20 oktober 2018 Sleuteldag door Sander van The Classic Way in Hilversum

Verder informatie volgt nog

The Classic Way