EventsProgramma 2018

29 september 2018 Klaverrit vanuit Schermerhorn, Noord Holland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 september “klaver-rit”

Download de info

Op zaterdag 29 september hebben we de laatste rit van dit seizoen. Deze tocht gaat door een gedeelte van Noord-Holland. In deze provincie bevinden zich ongeveer zeventig droogmakerijen waarvan de meeste in de zeventiende eeuw door middel van windmolens zijn drooggemalen.

De bekendste zijn wel; Beemster, Schermer, Purmer en de Wormer. Zo is de Schermer tussen 1633 en 1635 door tweeënvijftig windmolens drooggemalen. Van deze tweeënvijftig molens zijn er nog elf overgebleven, veel van deze molens zijn gesloopt toen hun taak werd overgenomen door de drie elektrische gemalen Emma, Wilhelmina en Juliana. Tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer ligt Schermerhorn, de geboorteplaats van onze redacteur van The Corporation, Arie Klaver.

Om half twaalf worden jullie verwacht in Schermerhorn in café ‘s Lands Welvaren, beroemd om z’n zelfgemaakte appeltaart. Na de koffie gaan we beginnen met onze tocht door het prachtige vlakke land met z’n weidse uitzichten.

Zaterdag 29 september willen we om 12:00 uur vertrekken met de Klaverrit. Verzamelen tussen 11:00-11:30

Adres vertrekpunt:
Café ’s Lands Welvaren
Westeinde 2
1636 VE  Schermerhorn

 

 

 

 

 

20 oktober 2018 Sleuteldag door Sander van The Classic Way in Hilversum

 

Zaterdag 20 oktober hebben we onze laatste bijeenkomst van dit jaar. We gaan onder de bezielende en vakkundige leiding van Sander van der Voort sleutelen aan onze eigen auto’s.

 

Sander is eigenaar van het bedrijf  The Classic Way, specialist in onderhoud, reparatie en restauratie van klassiekers. Heb je een dingetje aan uw auto waar je zelf niet uit komt, een klus waarvoor je het gereedschap niet in huis hebt of gewoon een technische vraag over je Packard of Studebaker kom dan zeker langs voor de vakkennis van Sander. Heb je zelf niks te klussen, kom dan langs om van elkaars auto’s te leren.

De standaard verbruiksartikelen zijn bij Sander te koop, onderdelen voor je reparatie zal je zelf moeten meenemen. Neem voor ingewikkelde klussen even contact op met Sander om te bespreken of het te doen is op deze sleuteldag. Uiteraard mag je er rekening mee houden dat je kleding niet helemaal schoon blijft. Er wordt gezorgd voor een lunch maar daar zal wel een bijdrage voor worden gevraagd.

Op deze dag zal Henrie Hemmink namens AutoWeek Classics aanwezig zijn voor een reportage in dat blad.

We beginnen om 11:00 uur

Adres:
Vreelandseweg 7
1216 CG  Hilversum

The Classic Way

Sander en Annouska van der Voort zijn de krachten achter The Classic Way

 

15 -19 mei 2019 Euromeet in Ouddorp

 

 

Van 15 t/m 19 mei 2019 wordt de Euromeeting georganiseerd in het zuid westen van Nederland aan de Noordzee kust. We verblijven in Hotel  Duinzicht in Ouddorp.

Uw loopt zo van het Hotel het strand op.

 

We gaan in de provincie Zeeland mooie tourtochten maken waarbij we onder andere het museum van de Watersnoodramp bezoeken ( In 1955 is een groot deel van Zeeland overstroomd door een grote storm) Na de ramp zijn er veel stormvloedkeringen gebouwd.

 

 

Natuurlijk mooie oude stadjes bezoeken, de molens en varen door wereldhavenstad  Rotterdam welke we ook gaan bezoeken.