EventsProgramma 2018

28 april 2019 Voorjaarsrit

 

We vertrekken om 10:30 uur vanaf Het Wapen van Elst in Elst GLD

Let op, dat laatste is belangrijk want er is nog een Elst.

De voorjaarsrit gaat door de (bloeiende?) Betuwe en eindigt in het stadje Buren.

 

 

Op 28 april rijden we onze voorjaarsrit in de omgeving van Nijmegen.

Details volgen.

 

 

 

15 -19 mei 2019 Euromeet in Ouddorp

 

 

 

 

 

 

Beste SPCN leden,

 

Wij willen u van harte uitnodigen voor de Europese Studebaker – Packard Meet 2019. Deze zal worden gehouden van 15 tot en met 19 mei 2019 in Ouddorp.

We zullen verblijven in Hotel Duinzicht en daar onze Europese vrienden ontmoeten. Het hotel ligt op de kop van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee op slechts tien minuten lopen van het strand. In het hoog aangeschreven Restaurant Duinzicht gaan wij genieten van een aantal culinaire diners.

Vanuit deze standplaats zullen we een aantal mooie ritten maken met excursies in de omgeving. Op donderdag bezoeken we Neeltje Jans, op vrijdag maken we een rondvaart door de Rotterdamse haven en bezoeken we de SS Rotterdam. Op zaterdag maken we een aantal mooie ritten onder andere over de Zeelandbrug en bezoeken we de stad Middelburg. Dit alles afgewisseld met een kopje koffie en een lunch op zijn tijd. Daarnaast is er voldoende tijd om elkaars auto’s te bewonderen en met elkaar kennis te maken en wat te drinken. Voor degenen die tegen die tijd niet over een rijdende auto beschikken is er altijd wel een plaatsje te vinden in één van de aanwezige klassiekers

Het volledig verzorgde programma is inclusief logies, ontbijt, lunch en diner. Ook alle excursies zijn inbegrepen. Het enige wat u nog moet afrekenen is uw eventuele rekening van de bar.

Bij gebruik van een tweepersoonskamer kost dit volledige programma €695 per persoon. Mocht u gesteld zijn op een éénpersoonskamer dan brengen we €915 in rekening. Inschrijving is mogelijk tot en met 17 maart door het bijgaande inschrijfformulier.

We hopen u in grote getalen te ontmoeten, al of niet met uw klassieker, om zo gezamenlijk onze Europese vrienden welkom te heten in Ouddorp.

Het bestuur van de SPCN

Download deze uitnodiging

Download het aanmeldingsformulier

Programma

Woensdag 15 mei

Vanaf 17:00 bent u welkom in Hotel Duinzicht in Ouddorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. U kunt inschrijven. Om 19:00 zullen we met elkaar de culinaire hoogstandjes van het goed bekend staande restaurant gaan beproeven. Alles wordt in onze eigen keuken bereid, waarbij passie en vakmanschap de sleutelwoorden zijn. Bij bereiding maken wij zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden producten uit de streek. Tijdens de maaltijd is wijn, bier en frisdrank inbegrepen.

Donderdag 16 mei

Na een uitstekend ontbijt vertrekken we voor een prachtige rit over Schouwen-Duiveland  naar Deltapark Neeltje Jans. De begeleider verzorgt een introductie over de Stormvloedkering en toont ons een boeiende film over de bouw. Daarna kunnen we alles met uw eigen ogen bekijken tijdens een exclusieve rondleiding door het binnenste van de Stormvloedkering. We ontvangen de kleurenbrochure ‘De Deltawerken’ als naslagwerk en aandenken aan dit bijzondere bezoek aan Neeltje Jans. Via Noord Beveland en de Zeelandbrug rijden we naar Schouwen Duiveland voor een lunch en een bezoek aan het Watersnoodmuseum. Het Watersnoodmuseum neemt ons mee in de belevenissen van gewone mensen met een bijzonder Verhaal over Water. Over de Ramp van ’53, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden. Dat doen we met ontroerende verhalen, indringende foto’s (ong. 20.000) en authentieke filmbeelden. Na nog een mooie rit komen we tegen het eind van de middag weer terug in ons hotel in Ouddorp.
Ook deze avond laten we ons weer verwennen met een uitstekend diner.

Vrijdag 17 mei

Om half negen staat de bus voor ons klaar voor een bezoek aan de wereldhavenstad Rotterdam. Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleven we een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. We zien de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan ons voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot varen we langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.
De lunch gebruiken we in restaurant Ketelbinkie. Het vernieuwde Ketelbinkie ademt de sfeer uit van knusse nostalgie, met een hoog plafond, gemetselde muurtjes, glas in lood en sierlijke ornamenten, krijg je al snel een “warm Rotterdams gevoel”. Een prachtig restaurant met een waanzinnige stijl die je niet vaak zal tegen komen in dit soort architectuur.
Tijdens ons bezoek aan de SS Rotterdam begeleidt een gids begeleidt de groep (in groepen van max. 20 deelnemers) en vertelt alle wetenswaardigheden en de leukste anekdotes over het schip.
We worden tot besluit van ons bezoek aan Rotterdam in het centrum van de stad afgezet voor wat vrije tijd. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de moderne Markthal, het Maritiem museum, een van de vele andere musea of attracties of u gaat lekker slenteren in de Koopgoot. Om 17:00 staat de bus weer voor ons klaar om op de terugweg naar ons hotel te gaan genieten van een van de bekendste attracties van Rotterdam, de vrijdagmiddagfiles.
Bij terugkomst zijn we uiteraard benieuwd wat de kok vandaag voor ons in petto heeft.

Zaterdag 18 mei

Zaterdag gaan we een paar prachtige ritten maken over de diverse Zeeuwse eilanden. Een bezoek aan één van de oude stadjes staat in de planning. Op dit moment moeten de details van de rit nog uitgewerkt worden. Ook daggasten zijn welkom om de rit en het avondprogramma met ons mee te beleven
De avond wordt gevuld met het afsluitende gala granddiner.

Zondag 19 mei

Na het ontbijt nemen we afscheid van onze buitenlandse gasten waarna wij zelf ook huiswaarts gaan.

Download het programma

15 juni Vaderdagrit

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, rijden we in de omgeving van Rotterdam onze jaarlijkse Vaderdagrit.

 

De details volgen.

14 september International Drive Your Studebaker Day 2019

 

Ook dit jaar zullen we met onze Packards en Studebaker weer voor een gezellige rit aansluiten bij de International Drive Your Studebaker Day.  De rit wordt gereden in het westen van het land.

Details volgen nog

 

19 oktober Sleuteldag

 

 

De sleuteldag op 19 oktober wordt georganiseerd door Marius Brouwer. Hij heeft in Heerde een tweetal metaalbewerkingsbedrijven waar we hartelijk welkom zijn.